fbpx

Category Archives: Rólunk

Hírek, újdonságok a G&T Sportcipő Manufaktúráról

Itt olvashattok a cipős manufaktúránk életével kapcsolatos fontos eseményekről, újdonságokról. Szeretnénk a jobban belelátnál a hazai cipőipar legifjabb vállalatának életébe! Kövess minket figyelemmel itt is és a Facebook vagy Instagram  oldalunkon!

Küld el nekünk kedvenc történeted, élményed amely kapcsolódik a G&T cipőkhöz, termékekhez!

Így ápold a cipőd – a bőr cipők ápolása, tisztítása

Cipőimpregnáló Cheq Brill

Így ápold a cipőd – a bőr cipők ápolása, tisztítása

A cipőink valódi bőrből készülnek. A bőr természetes anyag amit több ezer éve használja az emberiség. Egyik legnagyobb előnye, hogy folyamatos ápolással sokáig megőrzi a bőr a természetes szépségét és minőségét. Ezért a valódi bőr termékeket az eleganciát és a minőség sugallják.

Nubuk bőr és Velúr bőr ápolása: A nubuk bőr a bőr külső szőr oldali részéből a velúr pedig a bőr belső hús oldali részéből készül, de ápolásuk, tisztításuk megegyezik. Ezek a bőrök kezelés nélkül könnyen magukba szívják a nedvességet ezért fontos, hogy első használat előtt impregnálóval kezeljük le a bőrfelületeket. Ezzel a későbbi ápolási idő is jelentősen csökkenthető és a cipő jobban ellenáll a víznek illetve a szennyeződéseknek! A használat után minden esetben szárazon kezdjük el a cipő tisztítását! A finom por szennyeződést cipőkefével könnyedén távolítsuk el a bőrfelületekről.

A durvább sáros szennyeződést száradás után nubuk radírral, finoman dörzsölve eltávolíthatjuk a bőr felületéről. Ha, makacs a sár szennyeződés akkor puha, nedves ronggyal töröld át, próbáld így eltávolítani a szennyeződést,  majd hagyd megszáradni. Száradás után a gumis oldalú cipőkefével vagy nubuk radírral ledörzsölhető a sár. Szárításkor sugárzó hőnek vagy erős napsütésnek ne tedd ki a bőr cipőd! A zsíros foltok eltüntetésére a velúr tisztító spray vagy hab a legjobb megoldás. KB. 20 cm-ről fújd az eltávolítandó foltra, majd száraz szivaccsal töröld át. A habot egy puha rongyra fújva vidd fel a foltos részre.

A száradás és tisztítás után fontos az impregnáló használata! A nedvesség és szennyeződés taszító hatása nem gátolja a bőr szellőzését. Használd két-három hetente, egyenletes vékony rétegben és a bőrcipőd sokáig megőrzi újszerű állapotát. A színek megújítására használhatsz nubuk-velúr szín visszaállító spray-t. A Renovátor spray színfelújító hatása visszaadja a kifakult bőr színét. A színtelen a legpraktikusabb, mert minden színhez használható. Szabad levegőn használd, és tegyél egy újságpapírt a teljesen száraz alá és úgy fújd be a renovátor spray-vel, amit használat előtt alaposan rázz fel.

A cipő tárolásnál figyelj rá, hogy a cipő szárazon legyen eltéve! Használj sámfát vagy tömd ki a cipőt, ne halmozd egymásra a cipőket, lehetőség szerint tárold azokat a saját dobozában, ahol megóvod a pórtól és gyűrődéstől.

Nappa bőr és Barkás nappa bőr ápolása: A nappa és barkás nappa bőrök ápolása hasonló a nubuk bőrökéhez. A finomabb pór szennyeződéseket cipőkefével távolítsuk el, a makacs sár szennyeződést nedves ronggyal. A makacs szennyeződésekhez enyhén szappanos vizet is használhatunk, de a dörzsöléssel vigyázzunk mert a festett bőrfelület kopása előfordulhat. Tisztítás után a viaszos ápolás és impregnálás szükséges. Érdemes színtelen viaszos ápolókat beszerezni, így minden színű bőrhöz használható.

Lakk bőr: A finom por szennyeződést cipőkefével távolítsuk el és használhatunk enyhén nedves rongyot is az eltávolításkor. A lakk réteg sérülékeny ezért az erős dörzsölést kerüljük. Az impregnálók használatakor legyünk körültekintőek hogy a magas fényű felület megmaradjon.

Egyedi felirat a cipőre! Ilyet csak nálunk kérhetsz!!

Egyedi hímzés a cipő mindkét sarok részén különböző felirattal

Legyen egyedi a cipőd, de hogyan? Mi lehetőséget biztosítunk neked, hogy még személyesebbé teheted a cipőd!

Egy olyan új szolgáltatásunkról szeretnék neked beszámolni, amit nagyon különleges és ritka a hazai cipős piacon, de azt gondolom nemzetközi szinten is ritkaságnak számít! Azt tudod rólunk, hogy minden termékünket neked, a rendelésedre egyedileg gyártjuk le a Tiszaföldvári manufaktúránkban! Már ez is igen különleges érzés, hogy nem a raktárpolcról levett lábbelid van, hanem azt külön a Te kérésedre készül el! Sok vásárlónk fantáziáját beindította ez az egyediség érzése és szerették volna még tovább fokozni, még egyedibbé varázsolni a nekik készült cipőt! Már korábban több vásárlónk jelezte felénk, hogy szeretne egyedi feliratot elhelyezni a cipőjére és ezt mi meg tudjuk e csinálni! Akkor még nemet kellett mondanunk erre a kérdésre, de annyira izgatta a fantáziánk ez a kérés és annyi lehetőséget láttunk benne, hogy a hímzős kollégánkkal kidolgoztunk egy megoldást a kérés teljesítésére!

Hogyan lehet ezt kivitelezni?

Egyedi hímzés a cipő mindkét sarok részén különböző felirattal
Egyedi hímzés a cipő mindkét sarok részén különböző felirattal

Sokat gondolkodtunk, próbálkoztunk hogyan lehet tudjuk ezt megvalósítani! Megtaláltuk a megoldást, amit a cipő gyártás technológiája is megenged és a megrendelőink igényeinek is tökéletesen megfelel! Ez azt jelenti, hogy a sarok tükörre (ez a cipő sarkának felső része) 6-6 karaktert tudunk felhímezni. A saroktükör bőrfelületén ezt a  6-6 karaktert tökéletesen el tudjuk helyezni! Neked csak annyi a dolgod, hogy eldöntöd, hogy mind két oldalon ugyan azt a szöveget szeretnéd viszont látni, – ami gazdaságosabb megoldás – vagy a két oldalon más-más feliratot akarsz látni! Gondolj csak bele 12 karakter! Mennyi minden férhet bele ebbe? Tudom, már beindult a fantáziád és azon agyalsz neked mi tetszene! Ne fogd vissza magad, játssz el a gondolattal és ha megvan a tökéletes felirat akkor már semmi nem akadály nincs ami a cipőd tökéletesen egyedivé tételének útjában állna!

Milyen költségei vannak az egyedi feliratoknak?

Ha az egyedi felirat mind a két oldalon ugyan az akkor 3400 Ft. ami a cipő mindenkori vételárához hozzáadódik! Amikor mind a két oldalon más-más szöveg kerül felhímzésre úgy az ár 6800Ft lesz több! Tudod, kell hogy ez a művelet annak ellenére, hogy egyszerűnek tűnik nagyon sok időt és odafigyelést igényel a készítőktől, illetve komoly technikai feltétele is vannak! Abba is gondolj bele, hogy még egy ilyen cipő nem fog szembe jönni veled az utcán!

Amit fontos tudni mielőtt megrendeled a cipőidre a feliratot! Egyenlőre csak a G&T Aktív modelleknél választhatod ezt az egyedi felirat rendelés funkciót! A karakterek száma korlátozott 6-6 fér el mind két oldalon! Mivel egyedi személyre szabott gyártásról beszélünk, nincs lehetőség a cipő cseréjére méret hiba esetén vagy ha Te rossz szöveget adtál meg nekünk!  Ezért, ha nem vagy biztos a cipő pontos méretében, mindenképpen próbáld fel a cipőinket valamelyik mintaboltunkban! Ha, már van G&T Aktív vagy G&T Klasszikus modelled akkor nincs min aggódni, a méret ugyan az lesz! A szöveg megadásánál inkább kétszer ellenőrizz, ne legyen helyesírási hiba. Mivel az egyedi feliratok hímzése megnöveli a gyártásra fordított időt számolnod kell a 10-12 munkanapos gyártással! Ha, előbb elkészül, természetesen küldjük a cipőt!

Tudom ezt a részt már nem olvastad át figyelmesen, mert már írogatod magadnak melyik szöveget raknád fel a cipődre! Nem foglak vissza, tervezz bátran! Legyél kreatív és egyedi! Kérlek oszd meg ismerőseiddel ezt a hírt! Köszönöm!

Hogyan készül a G&T sportcipő – Gyetván Csabával megismerhetitek

Gyetván Csaba - Hogyan készül a sportcipő

Hogyan készül a G&T sportcipő – Gyetván Csabával megismerhetitek

Márciusban komoly megtiszteltetés volt Gyetván Csaba műsorában bemutatni a cipőgyártás lépéseit! Nagyon izgalmas és különleges pillanat ez a manufaktúránk életében, mondhatnám születésnapi ajándék!

Te, tudod hogy pl. a G&T Aktív sportcipőnk hány alkotóelemből áll? A videóból ezt is megtudhatod. Nézd végig milyen lépések szükségesek ahhoz, hogy a növényi cserzett bőr anyagokból összeállítsunk egy cipőt!

Itt tekinthetitek meg a videót:

G&T Trend – különleges igényekre szabva

G&T Trend Hamu bőr sportcipő

De, miért pont egy sneaker?

A retró már nem divat? Nagyon sokan választják a régebbi vonalvezetésű lábbeliket, de eljött az idő, hogy bővítsük a termékpalettánkat! Olvasd tovább, hogy miért éppen a G&T Trend lett a befutó! A manufaktúránk indulásakor 2016 tavaszán egy modellel, a G&T Klasszikus cipőkkel ismerkedhettek meg a leendő vásárlóink. Ez a modell a klasszikus retró vonalat képviselte és a ’70-es ’80-as évek stílusát tökéletesen visszahozta. A „boldog békeidők” romantikája segített manufaktúránkat az ország egyik legdinamikusabban növekvő cipős cégévé tenni. A modell töretlen sikere ellenére szükség van újabb modellek bevezetésére a kínálat kiszélesítése érdekében, hiszen a világ nem áll meg, a vásárlóink ízlése pedig nagyon kifinomult. A modern formájú G&T Aktív cipők után olyan modellt szerettünk volna a kínálatunkba felvenni, amely egy új, egyre szélesedő vásárlói réteg igényei szerint készül el. Erre a vásárlói csoportra jellemző, hogy kerüli azokat a termékeket, ahol hatalmas logók és márkajegyek „ékesítik” használati tárgyaikat. Mivel ezek a termékek „reklámtáblaként” is funkcionálnak és ráadásul a nagy világmárkák velünk fizettetik ki a státuszszimbólumok reklámozását is, sokakban ellenérzést keltenek.
„A G&T cipők eddig sem voltak óriás logókkal ékesítve!” Ez igaz, de az új hímzett logók már feltűnőbbek, ám a méretüket és megjelenésüket tekintve szerintünk így sem hivalkodóak a termékeink!

Mi a G&T Trend?

Egy sneaker! De, mit jelent a sneaker? Legjobb magyar fordítás szerint: sportcipő!

 „Akkor miben különbözik a Klasszikus vagy éppen az Aktív modellektől, hiszen azok is sportcipők?”
Abban, hogy a formavilága a divatvilágban a mai divahullám tetején lévő sneakerekre jellemző egyenes gumitalp és minimalista felsőrész ötvözéséből született. Ezért mia is a cipő felsőrészét a lehető legkevesebb elemből formáztuk meg. Ezért a cipő vonalvezetése rendkívül letisztult és egyszerű. Mint tudjuk a legjobb és legszebb dolgok a legegyszerűbbek közül kerülnek ki. A gyakorlati oldaláról megközelítve az egybefüggő bőrfelület sokkal lágyabban, egyenletesebben fog a lábfejre simulni. Ez pedig a kényelem szempontjából nagyon előnyös tulajdonság! A kevesebb varrásvonal pedig növeli a bőr felsőrész tartósságát is. A már korábbi modelljeinknél használt prémium minőségű nappa és nubuk bőrökből készült lábbeli kényelmet tekintve biztos, hogy azonnal elnyeri a vásárlóink kegyeit! A valódi bőr tartóssága nagyságrendekkel jobb, mint bármely mai cipőipari anyagnak, igaz drágább is, de megfelelő ápolás mellett évekig biztosít tökéletes kényelmet a cipő viselőjének! Az őszi / tavaszi időjárás alatt fontos kérdés a lábbeli vízállósága! A valódi bőr alapesetben vízálló, mindössze a varrások mentén keletkezhetnek kisebb nedvesedések, de ezek elkerülésére is tökéletes megoldás az impregnáló spray, ami a fokozott vízlepergető hatása mellett óvja a bőrt és a szennyezett lábbeli tisztítását is nagyban megkönnyíti! A lábbeli mindennapos használat mellett érdemes néhány naponta a megtisztított bőrfelületeken megismételni az impregnálást! Ezzel a cipőnk élettartama, vízállósága hosszútávon biztosított lesz! A G&T Trend cipők béléséhez most is a bársonyos tapintású valódi bélésbőröket használjuk. Ennek köszönhetően prémium kényelem jár a sneaker viselőjének. A valódi bélésbőr előnye a természetes szellőzés, ez elengedhetetlen a magas-fokú lábkomfort eléréséhez. A bélésbőr gyűrődésekkel szembeni toleranciája, rugalmassága szintén illeszkedik a cipőinkkel szemben támasztott hosszú élettartamhoz. Ezért a költségesebb bélésbőrök használata indokolt a tökéletes lábbeli elkészítésekor! A talp kényelméről a szintén bélésbőrrel kasírozott anatómiai kialakítású talpbetét gondoskodik! A szellőzés mellett a szivacsbetét gondoskodik a kényelem maximalizálásáról és egész napos járás után a talp frissességéről. Az anatómiai kialakításnak köszönhetően a talp formájához illeszkedve segít a terhelés minél jobb elosztásában, ez pedig hosszútávon fontos az egészséges testtartás elérésében.

Fontos a járás biztonság is…

Az új modell talpához különleges TR keveréket használunk, aminek az előnye a kis súly mellett a rugalmasság és a tökéletes tapadás. A talp kialakításán a mai divat trendek által diktált egyenes vonalvezetés, külső bordázottság is megjelenik. A talp mintázata kifejezetten a magas tapadást biztosítja, ami lássuk be, a csapadékos időszakban nagy előnyt nyújt viselőjének a vizes járófelületeken! A rugalmas TR keverék kevésbé érzékeny a repedezésre, ez a tulajdonsága szinte teljesen megközelíti a gumi cipőtalpakét. Ez szintén fontos paraméter, ha a lábbeli más alkotóelemeinél is szemelőtt tartjuk a hosszú élettartamot! Összegzésként elmondhatjuk, hogy a G&T Trend modell bevezetésével nem a retró divathullám meglovaglása, hanem a mai kor igényeit tökéletesen lefedő, praktikus, sokoldalú, időtálló cipő megalkotása volt a cél. Vásárlóink véleményei pedig hamarosan meg fognak érkezni, amit nem csak az első kézbevétel során tapasztalnak meg, hanem a cipőink viselése során gyűjtöttek össze. Itt találod az összes G&T Trend modellünket! Válogass belőle kedved szerint! Ha, vásároltál már tőlünk ilyen lábbelit, oszd meg velünk véleményed, tapasztalatod! Viselj G&T cipőt, ha ki akarsz lógni a sorból!

Sportosan elegáns viselet, Balla Gabi és Dubicz Dani szerint

Néhány hónapja két fiatal és nagyon tehetséges stílustanácsadó Balla Gabi és Dubicz Dániel megkeresett minket, hogy szívesen bemutatnák termékeinket másoknak is. Ennek a különleges lehetőségnek nagyon örültünk és íme, egy kis ízelítő arról ahogy cipőinket viselheted sportosan elegánsan.

A teljes cikk itt érhető el:http://bgstilus.com/2018/05/13/sportosanelegans/

 

Meglepetést akartunk, de mi lepődtünk meg a legjobban…

2018 március 7-én mi szerettünk volna meglepetést okozni, de fordítva történt. Mi kaptunk olyan fogadtatást és élményeket, hogy nehéz volt megszólalni utána! A meglévő készleteinkből közel 75 pár cipőt úgy döntöttünk, hogy jótékony célra fordítjuk. A Tiszaföldváron (Homokon) található Révay György Iskola és Gyermek Otthon részére átadtuk ezeket a cipőket és nekünk kell megköszönni az élményt amit az intézet tanulóitól kaptunk! Egy tavasz váró kis műsort is megnézhettünk az enyhén, közepesen, illetve halmozottan sérült gyerekek előadásában! A műsor után pedig átvehették a gyerekek a cipőket! Mint egy kis Karácsony.. de, mégis sokkal többet jelentett mindenkinek a gyerekek öröme és rengeteg gondolattal, élménnyel lettünk gazdagabbak. Mindenkinek azt javasoljuk, keressétek hol segíthettek, mert tényleg jobb adni!! Köszönjük a felejthetetlen délutánt!

Ez az ajándékozás bekerült a médiába is, remélem sokan fognak még az intézetnek segíteni és támogatásával kisebb, nagyobb örömöt hozni az intézet lakóinak!
A cikk itt található:szoljon.hu-s cikk

Néhány kép az eseményről a teljesség igénye nélkül:

Kezdőlapon a hvg.hu oldalon – nagyon köszönjük

Óriási megtiszteltetés, hogy az ország legszínvonalasabb és leghitelesebb gazdasági portálja megkeresett bennünket és egy terjedelmes cikkben mutatta be a manufaktúránkat. Ez a cikk hatalmas lendületet adott nekünk és most már elmondhatjuk magunkról, hogy országosan ismert cipős manufaktúrává váltunk. A cikket itt találjátok, szerintünk nagyon jó lett! 🙂

A cikk elérhetősége:Maradt a kaptafánál, most a multik is irigyelhetik a kis magyar céget

Első mintaboltunk Martfűn

G&T cipős bemutató állvány

Sziasztok!

Egy újabb komoly lépés az életünkben. A vevői igények még jobb kiszolgálása érdekében lehetőséget biztosítunk leendő vásárlóinknak, hogy megtekinthessék, kézbe vegyék és felpróbálják cipőinket! Ehhez az első lépés egy G&T cipős bemutató állvány kihelyezése a martfűi Pillangó Divat Kuckó üzletébe, ahol 2016.09.06-tól kézbe vehetitek és megnézhetitek a cipőinket és biztosítunk a felpróbálásra is lehetőséget. Ha, megtetszik a termékünk akkor az üzletben található megrendelő lap segítségével még meg is rendelhetitek a cipőinket!

Íme az új állványunk, amely reményeink szerint az ország több pontján is fel fog bukkanni.

G&T cipős bemutató állvány
G&T cipős bemutató állvány

 

Rólunk írták – szoljon.hu

A teljes cikket itt találjátok: szoljon.hu – G&T cipők a ’80-as évek stílusában

Minőség, kényelem és tartósság kompromisszumok nélkül. Ezt a mottót tűzte zászlajára a GT Sportcipő Manufaktúra Kft, amely nemrég kezdett férfi- és női utcai cipők gyártásába Tiszaföldváron.

– Több külföldi és hazai gyártónak készítettünk eddig cipőket, amiket gyártásuk során többször is kezünkbe vettünk és mindig azt éreztük, hogy mi ennél jobb cipőt tudnánk készíteni – mesél a cég egyik vezetője, Gondi Sándor az új cipő megszületésének történetéről. – Biztosak vagyunk abban, hogy a magyar szakemberek által készített minőségi lábbeliknek van létjogosultsága a hazai cipők kínálatban. Az emberek gyorsan felismerik, hogy egy minőségi alapanyagokból készített cipő ár-érték aránya jobb, mint a neves márkák által a távolkeleti országokban legyártott gyengébb alapanyagokból, nagyüzemben előállított cipőknél. A gyártás előtt már tudtuk, hogy a ’80-as évek stílusát idéző formákat fogjuk használni. Ezeket a formákat a mai napig több cipőgyártó újra felhasználja, hiszen rendkívül kényelmes és tartós megoldásokat nyújtottak a korábbi évtizedekben is.

DSC_0695_resize

Sándor elmondja, hogy a cipő felsőrész csak természetes növényi cserzett olasz prémium nubuk és nappa bőrökből készül és a felsőrész készítéséhez sem műbőrt, sem egyéb más textíliát nem használnak. A hagyományosnak mondható formákat modern megoldásokkal egészítik ki. A kritikus helyeken üvegszálerősítéssel növelik a tartósságot és külön szivacsbetétekkel teszik még komfortosabbá és kényelmesebbé a cipőket.

A cipő megalkotója szerint négy feltételnek kell megfelelnie egy jó cipőnek: legyen kényelmes, könnyű, tartós és divatos. Az első három feltétel megteremtéséhez Sándor több éves szakmai múltja a biztosíték, a divatról viszont a nők véleményét kéri ki, de nyomon követi a konkurenciát és a külföldi trendeket is.

– Cipőink megjelenését úgy alakítjuk ki, hogy azonnal felismerhetőek és egyediek legyenek. Szeretnénk, ha a vásárlóink cipőinkben egyedinek éreznék magukat.

A G&T sportcipők árát a cég azért tudja a prémium minőségű anyagok felhasználása mellett is húszezer forint alatt tartani, mert közvetlen értékesítéssel, webshopon keresztül értékesítenek, így más kereskedők profitja nem növeli a termék árát megfizethetetlen magasságba. A webshop készítése során szem előtt tartották, hogy okostelefonokon, táblagépeken is jól használható, könnyen áttekinthető felülettel találkozzon a látogató. A vásárlói visszajelzéseket folyamatosan beépítik a webáruházukba és olyan különleges lehetőségeket is biztosítanak, mint a cipőtalpak választási lehetősége és a 35-47 méretig feles számozással kibővített méretválaszték. Ráadásul Sándorék rendszeresen kapnak egyedi kéréseket is, egyedi színösszeállításokra. Ezeket örömmel teljesítik és mindent megpróbálnak megvalósítani, amit anyagkészletük és erőforrásaik engednek.

DSC_0681_resize

– Sok érdeklődő tart a próba nélküli cipővásárlástól. Ennek a bizonytalanságnak a csökkentése érdekében 30 napig visszacserélhetik és új méretben megrendelhetik vagy visszakérhetik vevőink a teljes vételárat. A 6 hónapos jótállás és szavatosság szintén a vásárlóik bizalmát erősíti. Eddig kevesebb mint 2 százalék méret-problémás cipőrendelésünk volt, ami a láb mérési pontatlanságából eredt – büszkélkedett Sándor.

A cég vezetője kihangsúlyozta, hogy a cipőik egyedi gyártásban készülnek ezért a szállítási idő 5 munkanap is lehet. A megrendelt cipőt a Magyar Posta Logisztika szállítja ki, a szállítási díj 999Ft. Húszezer forint feletti vásárlásnál ingyenes a kiszállítás.

A gyors siker, a növekvő rendelések és pozitív visszajelzések azt mutatják, hogy nagy igény van a hazai minőségi lábbelikre.

A cég természetesen a Facebook-on is megtalálható, ahol érdemes figyelemmel kísérni a rendszeresen meghirdetett nyereményjátékokat!

A GT Sportcipő Manufaktúra a következő weboldalon várja a megrendeléseket:

www.gtcipo.hu

Megrendelést telefonon vagy e-mailben is lehet leadni.

Telefon: 36 20 333 0930

E-mail : info@gtcipo.hu