Milyen cipőt vegyek ami kényelmes és tartós is?

Milyen cipőt vegyek - illusztráció

A mindennapi öltözékünk elengedhetetlen kiegészítője a cipő ezért sokszor felmerül a kérdés, hogy milyen cipőt vegyek? Mivel legtöbbször egész nap akár több órát is a lábunkon van nagyon fontos a kényelem. A lábbeli kiválasztása során van akinek a kényelem az elsődleges szempont és a megjelenés csak ezek után. Azt gondolom az idő az egyik legfontosabb tényező a lábbeli kiválasztásakor, mégpedig, hogy mennyi időt van a lábunkon a cipő. A második fontos szempont, hogy milyen alkalomhoz választunk lábbelit?Ha egész napos viseletre keresünk útitársat akkor a kényelemre nagyobb hangsúlyt kell fektetni mint a cipő divatos megjelenésére, de szerencsére ez van hogy egyszerre is elérhető.

Mitől kényelmes a cipő?

Minden láb más és más, és akkor érezzük kényelmesnek a lábbelit, ha az a lábfejünkre úgy illeszkedik, hogy ne gátolja annak mozgását viszont járás és egyéb mozgások közben a tartást, a tapadást és stabilitást is biztosít.

A cipőgyártók minden cipő készítését a kaptafa kiválasztásával kezdik. Manufaktúránkban olyan kaptafát választottunk amely a leggyakoribb lábfejformát képezi le mind a lábfej szélesség, mind pedig lábfej magasság szerint, így nem véletlen, hogy a tökéletes kényelem amit leggyakrabban a visszajelzésekben kapunk. A cipőforma tehát nagyon fontos tényező a kényelem során. Ennek a formának a tökéletes leképezéséhez meggyőződésünk, hogy a bőr természetes tulajdonságai biztosítják a legjobb alapanyagot úgy hogy a forma megtartása a legszélsőségesebb használat során is követni tudja a lábfej terhelését, változását. Ez elengedhetetlen a kényelem eléréséhez.

A bőr tartóssága nem újdonság, viszont érdemes oda figyelni néhány apróságra. A profit oltárán gyakran feláldozásra kerül a tartósság ezért hasítékbőröket és másod vagy harmad osztályú bőröket használnak. A manufaktúránk viszont elkötelezett abban hogy csak a legjobb anyagból lehet a legjobb cipőt elkészíteni. Ezért minden hozzánk beérkező bőr átvizsgálásra kerül és csak a hibátlan szerkezetű, színű anyagokat használjuk fel. Az első osztályú nubuk és nappa bőrök a divatipar legkiemeltebb alapanyagai, magas minőséget és eleganciát sugároznak. A modern festési eljárásoknak hála rendkívül különleges mintákat és színeket láthatunk viszont a valódi bőrökön.

 

A megjelenés nekünk is fontos

A mai divatban a sportos cipők viselése meghatározó a streetwear öltözködési stílusban, sőt az elegánsabb megjelenéshez is sikeresen párosíthatjuk a sportcipőket. Az általunk készített cipőknél igyekeztünk olyan termékvonalat felépíteni ami legjobban lefedi a tökéletes megjelenéshez szükséges formákat. A dinamikus, sportos megjelenéshez a G&T Aktív modelleket terveztük. Egyedi megjelenésével azonnal vonzza a tekinteteket és egyedi kialakításának köszönhetően összetéveszthetetlen más modellekkel. Az energikus vonalak mellett a cápafog mintát követő talp kialakítás is a határozottságot mutatja.

A felsőrész kialakítása a közepesen széles lábfej formáknak kedvez és a széles színválaszték miatt szinte bármilyen színű öltözethez találunk színben passzoló lábbelit. A kényelemről nem csak kívül, belül is a természetes bőr gondoskodik. A teljes értékű sertés bélésbőrök finom felülete és rugalmassága miatt a cipő viselése elképesztően könnyű, természetes érzés. Tapintáskor is érzed hogy nem mindennapi luxust jelent a valódi bőr használata. Ezzel a finom bőrrel vonjuk be a talpbetéteinket is így a láb minden része ezzel a nemes anyaggal kerül kapcsolatba.

A sportos lábbelik könnyen illeszthetőek be a ruhatárunkba. Ma már nemcsak sportolásra választunk sportcipőt. Az elmúlt években az egyszínű fehér sneakerek mint pl. a G&T Trend jelentették a modern street style megjelenést, de változás van ezen a fronton is. Megjelentek a különböző színes sportcipők is a divat magazinok fotóin és nem csak az utcai viselethez választják ezeket a lábbeliket, hanem az elegánsabb alkalmi öltözékhez is. Most már az sem ökölszabály, hogy kékhez csak kék vagy semleges fekete vagy fehér cipő választható. A különleges anyagú és színű sportcipők meghódítani kezdik a divattervezők világát. Bátran válassz egyéniségedhez megfelelően cipőt, a lényeg, hogy érezd jól magad, tabuk már nincsenek!

A cipőtalp anyaga

Gumi talp

Az elmúlt évtizedekben három fő alapanyag volt jellemző a cipőtalpak készítésekor. A legrégebbi ilyen anyag a gumi. A vulkanizált gumi cipőtalp legfőbb előnye a rugalmasság és az összetételétől függően a tapadás. Mivel a gumihoz használt adalékok segítségével rendkívül széles skálán tudták az egyes tulajdonságokat módosítani így speciális kopásállóságot, tapadást és rugalmasságot tudtak elérni a különböző talptípusoknál. Az egyetlen hátránya a relatív nagy súly volt. Ennek a hátránynak a lefaragására fejlesztették ki a talp belső, felső gofri szerű kialakítását. Az így elért súlycsökkenéssel a cipők súlyát nagymértékben tudták csökkenteni, ami nem elhanyagolandó ha a cipőt egész nap viseljük és több ezer lépést teszünk benne..

Néhányan ezt a rácsos szerkezetet tévesen “anyag spórólásnak” tekintik, holott ez a megoldás a láb komfortérzetének növelésére tervezték. A rácsos szerkezet felső részének elfedésére tökéletesen kényelmes és komfortos megoldások vannak a cipőiparban így nem kell attól tartanunk, hogy használat közben csökkentené komfortérzetünk. Modelljeink között a G&T Klasszikus modellekhez használunk kiváló minőségű olasz gumitalpat, amely rendkívül könnyű és a vékony talpú cipők kedvelőinek készült.

TR (TPR) talp

A gumi tulajdonságaihoz nagyon hasonló TR (TPR) talpak egy új generációt jelentenek a cipőtalp gyártásban. A hőre lágyuló gumiszerű tulajdonságokkal rendelkező anyag ötvözi a gumi és a különböző polimerek előnyeit. A TR talpak előnyei miatt kiszorítja a gumitalpakat a cipőiparból. De, nézzük melyek ezek az előnyök. A gumival szemben sokkal kisebb súlyú, könnyen színezhető és a különböző színű TR anyagok is könnyebben egymáshoz illeszthetőek, így különleges többszínű, divatos talpakat lehet elkészíteni.

Sav, lúg, olaj és oldószer ellenállása is kimagasló. Kopásállósága az összetevők változtatásával rendkívül jól változtatható a nagy kopásállóságig. Kiváló tapadással rendelkezik és rugalmassága szinte azonos a gumival. Különböző eljárásokkal habosítható így súlycsökkentés szempontjából is előnyös választás a vastagabb talpak gyártása során. A legnépszerűbb G&T Aktív modelljeink  TR talppal készülnek, míg a G&T Trend és G&T Alina cipőtalpakhoz habosított TR talpakat használunk. Női papucsainkhoz is habosított TR talpat illesztettünk, amit két tapadásnövelő csíkkal egészítettünk ki a biztonságosabb csúszásmentes járásért.

Íratkozz fel a hírlevelünkre!

Hamarosan érkezik a 2024/tavaszi kollekció! Szeretnél értesítés kapni az új termékeinkről vagy az akcióinkról?

Évente csak néhány akciónk van, ezért nem kell számítanod sok e-mailre. Mivel a Facebookon vagy más egyéb social média felületeken nem biztos, hogy hozzád is eljut az akciós bejegyzés, ezért érdemes rajta lenni ezen a hírlevél listán, így biztos kapsz értesítést az akcióinkról!

G&T Sportcipő Manufaktúra Kft.

A feliratkozással elfogadod az Adatvédelmi Nyilatkozatban foglaltakat! Bármikor le tudsz íratkozni az értesítésekről, ha meggondoltad magad!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .