Vásárlási feltételek

Általános Szerződési és Felhasználási Feltételek

A szerződés lényeges tulajdonságai az alábbiak szerint határozhatóak meg

 1. 1. Üzemeltetői adatok, információk
 2. 2. Panaszügyintézés
 3. 3. Tárhely szolgálató
 4. 4. Megvásárolható termékek, szolgáltatások körének bemutatása
 5. 5. A kínált termékek kategória besorolása
 6. 6. Rendelési információk ismertetése
 7. 7. A megrendelések feldolgozásával kapcsolatos információk
 8. 8. Rendelés lépéseinek bemutatása
 9. 9. A megrendelt termék / házhoz szállítás díjának fizetésének ismertetése
 10. 10. Házhoz szállítással kapcsolatos információk, tudnivalók bemutatása
 11. 11. Házhoz szállítás díjszabásáról szóló tájékoztató ismertetése
 12. 12. Felhívás a csomagok átvételével kapcsolatosan
 13. 13. A kellékszavatosságról, a termékszavatosságról és a jótállásról szóló tájékoztató
 14. 14. Elállási/felmondási jog gyakorlásáról szóló tájékoztatás
 15. 15. Adatkezelési nyilatkozat
 16. 16. Jogorvoslati lehetőségek
 17. 17. Egyéb rendelkezések, információk
 18. 18. Elállási/felmondási nyilatkozatminta
 19. 19. Útmutató az elállási/felmondási mintatájékoztató kitöltéséhez
 20. 20. Online vitarendezési platform

1. Üzemeltetői adatok, információk

Cégnév: GT SPORTCIPŐ MANUFAKTÚRA Kft.
Székhely: 5430, Tiszaföldvár, Nyíl út 7.
Adószám:25542622-2-16
Közösségi adószám: HU25542622
Bank neve:Raiffeisen Bank Zrt..
Számlaszám forint:
Forint Fizetésiszámla-szám:12050002-01553790-00100007
Nemzetközi Fizetésiszámla-szám (IBAN):HU82-12050002-01553790-00100007
Számlaszám euro:
Euró fizetési számlaszám: 12050002-01553790-00200004
Euró Nemzetközi fizetésiszámla-szám (IBAN) :HU61-12050002-01553790-00200004

Cégjegyzékszám: 16-09-016795
Adatkezelési nyilvántartási azonosító:NAIH-94458/2016
Kibocsájtó cégbíróság, okmányiroda: Szolnoki Törvényszék Cégbírosága
A cég statisztikai számjele:25542622-1520-113-16
Szerződés nyelve: Magyar
Elektronikus levelezési cím:[email protected]
Ügyfélszolgálat, rendelésfelvétel hétfől – péntekig: +36 30 010 3131

Viszonteladóknak, partenereinknek telefonos elérhetőség:+06 20 333 09 30
Szállítási partner, partnerek megnevezése: GLS
Személyes átvételei lehetőség: nincs

Megrendelések feldolgozása hétköznapokon történik: (tól-ig intervallum megadása napszak. Pl: 6-15 óra között)

Megrendelések teljesítésének átlagos ideje munkanapban megadva:  10-12 munkanap az egyedi gyártás miatt + a GLS szállítás ideje

Webáruház domain:www.gtcipo.hu

2. Panaszügyintézés

Panaszügyintézés helye:5430, Tiszaföldvár, Nyíl út 7.

Panaszügyintézés módja: Ha, bármilyen panaszod merül fel termékünkkel, szolgáltatásunkkal kapcsolatban, akkor panaszod megteheted telefonon keresztül, levélben illetve e-mailben is az alábbi elérhetőségek bármelyikén. A panaszod a lehető leggyorsabban orvosolni fogjuk!
Panaszok közlésére szolgáló kapcsolatfelvételi adatok:
Levelezési cím: GT SPORTCIPŐ MANUFAKTÚRA Kft., 5430, Tiszaföldvár, Nyíl út 7.
Elektronikus levelezési cím: [email protected]
Ügyfélszolgálat: +36 30 010 3131
Viszonteladóknak, partnereknek:+06 20 333 09 30

Békéltető testület elérhetőség:
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Békéltető Testület
Címe: 5000 Szolnok, Verseghy park 8.
Telefonszáma: (56) 510-610
Fax száma: (56) 370-005
Név: Dr. Lajkóné dr. Vígh Judit
E-mail cím: [email protected];

3. Tárhely szolgáltató
Tárhely szolgáltató cégnév:WRX Online.
Tárhely szolgálató székhely / cím: 5000 – Szolnok, Várkonyi István tér 7. 2/6
Tárhely szolgálató e-mail cím:[email protected]
4. Megvásárolható termékek, szolgáltatások köre
A www.gtcipo.hu weboldalon az általunk gyártott cipők vásárolhatóak
5. A kínált termékek az alábbiak szerint kategorizálhatóak:
Férfi cipő
Női cipő

A termékekre vonatkozóan megjelenített árak tartalmazzák a törvényben előírt áfát, azonban nem minden esetben tartalmazzák a házhoz szállítás díját. Külön csomagolási költség nem kerül felszámításra!

6. Rendelési információk
A vásárlás csak regisztrál látogatóinknak lehetséges. A regisztráció során csak a legszükségesebb adatokat kell megadni. A regisztrálás a megrendelés folyamatában automatikusan történik. A regisztrálási adatok a megrendeléshez kapcsolódó adatok megadásával történik. A vásárlás (regisztrálás) során a vásárlónak lehetősége van más szállítási cím megadására (pl. munkahely, otthon), illetve a korábbi megrendelések megtekintésére. Ez a későbbiekben kényelmesebbé teszi a vásárlást. A rendelés során megadott adatokat bizalmasan kezeljük, csak a webáruház megrendeléseivel és termék értékesítéshez kapcsolódó hírlevél küldésére illetve a termékeinkhez kapcsolódó ajánlatok küldéséhez használjuk fel és nem adjuk át harmadik félnek. Az adatokat mindaddig megőrizzük, ameddig a regisztráló törlési kérése meg nem érkezik! Kérésre adataid azonnal töröljük! A SPAM-eket és kéretlen leveleket mi is gyűlöljük, ezért csak akkor küldünk e-mailt ha tényleg fontos közölni valónk van veled!

7. A megrendelések feldolgozása
A megrendelések feldolgozása munkanapokon történik 8-20 óráig.

A megrendelés feldolgozásaként megjelölt időpontokon kívül is van lehetőség a megrendelés leadására, amennyiben az a munkaidő lejárta után történik, az azt követő napon kerül feldolgozásra.

Ügyfélszolgálatunk minden esetben telefonon visszaigazolja, hogy mikor tudja teljesíteni a megrendelésed. Általános teljesítési határidő, a visszaigazolástól számított 10-12 munkanapon belül történik az egyedi gyártás munkaidő igénye miatt. Ehhez az időhöz a csomagszállítás ideje még hozzá adódhat! Amennyiben a gyártás folyamatát semmi nem akadályozza a szállítási határidő a megadott időtávnál rövidebb is lehet! Ha, a termék szállítás csúszik és a megadott határidőn túl várható akkor azt jelezzük neked e-mailben vagy telefonon!

A termékek adatlapján megjelenített képek eltérhetnek a valóságostól, bizonyos esetekben illusztrációként szerepelnek. Cégünk nem vállal felelősséget az esetleges technikai ismertetők a beszállító, vagy rajta kívül álló okok miatt történő előzetes bejelentés nélküli változása miatt.

Fenntartjuk a jogot a már visszaigazolt megrendelések visszautasítására részben, vagy teljes egészben. Részben történő teljesítés kizárólag a megrendelővel történő egyeztetést követően kerülhet sor! A termék vételárának előre történő kiegyenlítése esetén visszautalásra kerül az összeg a küldő részére arra a számlaszámra amelyről a befizetés érkezett. Amennyiben a megrendelés elküldését követően nem kap a megadott e-mail címre visszaigazolást, javasoljuk ellenőrizd a SPAM (levélszemét) mappát a levelező rendszeredben. Amennyiben nem kaptad meg a visszaigazolást, kérjük vedd fel a kapcsolatot velünk a megadott elérhetőségeken.

8. Rendelés menete
A megvásárolni kívánt terméket helyezd a kosárba. Ha nem szeretnél további terméket vásárolni, ellenőrizd a megvásárolni kívánt termék darabszámát. A kosár megtekintése gombbal részletesen megtekintheted, mely termékből mennyit helyeztél a kosarába. Itt van módod még módosítani a kosár tartalmát. A „törlés” v. “X” gombra kattintva törölheted a kosár tartalmát. Ha módosítod a megvásárolni kívánt mennyiséget, a mennyiség módosítását követően kattints a kosár frissítése gombra.

Néhány egyedi kérést ki tudunk szolgálni, azonban ezek az esetek egyedi rendelésnek minősülnek, amelyek 3000Ft./pár többlet költséget jelentenek a vásárlónak. és méret hiba esetén vagy nem tetszés esetén nincs mód a cipők cseréjére, mivel a vevő egyedi igényei alapján készül a termék.
Egyedi rendelésnek minősül:
1.    Eltérő méretű jobbos-balos cipők rendelése
2.    A weboldalon megtalálható színkombinációktól való eltérés, mint pl. csak egyszínben kérni, más színváltozat kérése
3.    Más talpszín kérése (általunk forgalmazott talpak közül)
4.    Más színű cérnával hímzett logó
5.    Minden módosítás ami a webshopban szereplő terméktől eltér (plusz ringli kérés, stb..)

Ezeket a kérések teljesítését minden esetben egyedileg hagyunk jóvá, amennyiben ezek teljesítését vállalni tudjuk úgy az egyedi rendelés felára utólag kerül hozzáadásra a rendelés értékéhez amely külön tételként szerepel a számlán. Az egyedi kérésre készült cipők esetén a vásárló tudomásul veszi hogy mérethiba vagy más esztétikai okok miatt nem áll módunkban a termék cseréjét biztosítani és a vásárlástól való elállás sem lehetséges a megrendelés leadását követően.

Szállítási mód kiválasztása.
Webáruházunk postai szállítással szállítja termékeit, amely költségei automatikusan hozzáadódnak a vásárlás főösszegéhez. 45.000Ft. feletti vásárlás esetén ingyenes a szállítás belföldi szállítás esetén, ezt a webáruház átvállalja tőled. Ha, módosítottad a kosár tartalmát akkor a Kosár frissítése gombra kattintva újra számoljuk a szállítási költségeket. A szállítási költségeket külön is kiszámíthatod, amennyiben nem történt meg automatikusan a Kosár frissítés után a költségek újra kalkulálása.

Ezután a Tovább a pénztárhoz gomb lenyomásával eljutsz a megrendeléshez szükséges adatok megadásához.Itt állíthatod be a megrendelő címétől különböző szállítási címet is és külön megjegyzésben tájékoztatsz bennünket a szállítással, vásárlással kapcsolatos egyéb információkról. A szállítási/ számlázási adatok megadása után a rendelés részletei megtekinthetőek.

Fizetési mód kiválasztása:
A rendelési részletek alatt kiválaszthatod mely fizetési móddal kívánod a vásárlás ellenértékét rendezni. Weboldalunkon vásárolt termékeket utánvéttel vagy banki előre utalással vagy OTP Simplepay fizetéssel teljesítheti.

Banki előre utalásnál nagyon fontos, hogy a megrendelés azonosítója szerepeljen az átutalás közleményében, hogy az utalást párosítani tudjuk a  megfelelő rendeléshez.

Megrendelés
Szállítási / Számlázási, illetve a belépési adatok megadása után fogadd el a rendelési feltételeket a jelölőnégyzet bejelölésével, miután megismerted annak tartalmát. Az adatok megadását követően a “Megrendelés elküldése” gombra kattintva tudod elküldeni a megrendelésed. A megrendelés elküldését követően elérhetőségeink bármelyikén történő kapcsolatfelvétel útján tudod módosítani a megrendelés adatait.
A megrendelés elküldését követően a megadott e-mail címre visszaigazolást kapsz a megrendelés rendszerünkbe történő beérkezéséről.
A beérkezett megrendelését e-mailben minden esetben visszaigazoljuk!

Fontos! Ügyelj az adatok pontosságára, hiszen a megadott adatok alapján kerül számlázásra, illetve szállításra a termék. A regisztrációt egyszer kell végrehajtania -automatikusan zajlik a megrendelés folyamán – későbbi vásárlások alkalmával ezt a lépést már nem kell elvégezned. Kérjük kiemelten ügyelj az elérhetőségi adatok pontos megadására. Rosszul megadott e-mail cím esetén a visszaigazolást nem tudjuk kézbesíteni a megrendelés beérkezéséről. Amennyiben a beérkezett üzenetek mappában nem találod a visszaigazolást ellenőrizd a SPAM – levélszemét mappákat is. Hibásan megadott telefonszám esetén nem tudjuk felvenni a kapcsolatot veled, ha bármi változás vagy a rendeléssel kapcsolatos kérdést szeretnénk veled megbeszélni. Pontatlanul vagy hiányosan megadott kapcsolatfelvételi adatokból adódóan a megrendelés teljesítése ellehetetlenülhet.

Megrendeled telefonon keresztül is leadhatod normál díjas telefonszámunkon. Telefonon történő megrendelés leadása nem jár plusz díjjal, de érdemesebb a weboldalon a vásárlást megtenned a megrendelésed nyomon-követése érdekében.
9. A megrendelt termék / házhoz szállítás díjának fizetésének módja
A megrendelt terméket a utánvételes fizetési mód választásakor a csomag átvételekor a futárnak kell kifizetni. Ha, a banki előre utalást választottad és utalásod beérkezett bankunkhoz, akkor történik meg a termék kiszállítása. Ekkor természetesen nem kell fizetni a csomag átvételekor!

A fizetendő végösszeg a megrendelés összesítője és visszaigazoló levél alapján minden költséget tartalmaz.

A számla és a garancia levelet a csomag tartalmazza. Kérjük a csomagot kézbesítéskor a futár előtt szíveskedj megvizsgálni, és esetlegesen a termékeken észlelt sérülés esetén kérje jegyzőkönyv felvételét, és ne vedd át a csomagot. Utólagos, jegyzőkönyv nélküli reklamációt nem áll módunkban elfogadni!

A legismertebb és elfogadott fizetési mód az utánvét, melynél a vásárló a termék átvételekor a futárnak fizeti ki a termék vételárát. Webáruházunk  utánvétes fizetési mód mellett a banki előre utalás fizetésmódot és azonnali bankkártyás fizetési mód is választható. A banki előre utalásnál a termék legyártása akkor kezdődik meg amikor a bankszámlánkra beérkezett a teljes vásárlási összeg. A szállítás időpontja ettől a naptól számítva kb. 10-12 napot is igénybe vehet!

.
10. Házhoz szállítás, információk

Webáruházunk megrendeléseit a GLS futárszolgálat kézbesíti. A csomagok kézbesítése munkanapokon történik 8-17 óra közötti időszakban. Amennyiben ebben időszakban nem tartózkodik otthon, szállítási címként célszerű (amennyiben van rá lehetősége) munkahelyi címet megadni. A futárszolgálat kétszeri kézbesítést kísérel meg, az át nem vett csomagok szállítási költségét a megrendelőre terheljük!
11. Házhoz szállítás díjszabása

A GLS mindenkori alap díja utánvétes szállítás esetén: 1490FT. Belföldi szállítás esetén 45000Ft vásárlási érték felett ingyenes a szállítás. Külföldre a szállítási díj a GLS érvényben lévő díjszabása alapján kerül kiszámításra.

12. Felhívás a csomagok átvételével kapcsolatosan

A megrendelés elküldésével fizetési kötelezettsége keletkezik. Kizárólag abban az esetben rendelje meg a kívánt termékeket, amennyiben a csomag átvételekor ki tudja fizetni annak díját a futárnak! Át nem vett, visszaküldött csomagok esetén, az újra küldését kizárólag a csomag ellenértékének előre történő átutalása – kiegyenlítése esetén áll módunkban ismételten elindítani!

13. A kellékszavatosságról, a termékszavatosságról és a jótállásról szóló tájékoztató
1. Kellékszavatosság

Milyen esetben élhet Ön a kellékszavatossági jogával?

Ön, GT SPORTCIPŐ MANUFAKTÚRA KFT. hibás teljesítése esetén a vállalkozással szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Polgári Törvénykönyv szabályai szerint.

Milyen jogok illetik meg Önt kellékszavatossági igénye alapján?

Ön – választása szerint–az alábbi kellékszavatossági igényekkel élhet: Kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül az Ön által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a vállalkozás számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a vállalkozás költségére Ön is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy – végső esetben – a szerződéstől is elállhat. Választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban Ön viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a vállalkozás adott okot.

Milyen határidőben érvényesítheti Ön kellékszavatossági igényét?

Ön köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni. Ugyanakkor felhívjuk a figyelmét, hogy a szerződés teljesítésétől számított két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait már nem érvényesítheti.

Kivel szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét?

Ön a GT SPORTCIPŐ MANUFAKTÚRA Kft.-vel szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét.

 • Cégnév: GT SPORTCIPŐ MANUFAKTÚRA Kft.
 • Székhely: 5430, Tiszaföldvár, Nyíl út 7
 • Elektronikus levelezési cím:[email protected]
 • Telefonos elérhetőség:  +36 30 010 3131

Hibás a cipő javítására van szükség

Mielőtt visszaküldenéd a cipőt kérlek hívj vagy írj nekünk és ha lehet készíts telefonnal képet a hibáról, ezután egyeztessük hogy az adott probléma javítható vagy sem. Amennyiben ezt megbeszéltük kérlek a javításra szánt cipőt az alábbi nyomtatványt kitöltve küld vissza a cipővel együtt. Ez nagyon fontos, mert e nélkül senki nem fogja tudni kitől jött a cipő és mit keressünk rajta hibát, enélkül a papír nélkül nem fogunk nekikezdeni a cipő javításának. Sajnos rengeteg idő megy el azzal, hogy olyan cipők gazdáit keressük akik mindenféle adat nélkül küldik vissza a terméket javításra, Te ne legyél ilyen 🙂 Kérlek az alábbi linken lévő nyomtatványt töltsd ki pontosan: Nyomtatvány letöltése

Milyen egyéb feltétele van kellékszavatossági jogai érvényesítésének?

A teljesítéstől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha Ön igazolja, hogy a terméket, GT SPORTCIPŐ MANUFAKTÚRA Kft. nyújtotta. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már Ön köteles bizonyítani, hogy az Ön által felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.

2. Termékszavatosság

Milyen esetben élhet Ön a termékszavatossági jogával?

Ingó dolog (termék) hibája esetén Ön – választása szerint – az 1. pontban meghatározott jogát vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet.

Milyen jogok illetik meg Önt termékszavatossági igénye alapján?

Termékszavatossági igényként Ön kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti.

Milyen esetben minősül a termék hibásnak?

A termék akkor hibás, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy pedig, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.

Milyen határidőben érvényesítheti Ön termékszavatossági igényét?

Termékszavatossági igényét Ön a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított két éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti.

Kivel szemben és milyen egyéb feltétellel érvényesítheti termékszavatossági igényét?

Termékszavatossági igényét kizárólag az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén Önnek kell bizonyítania.

A gyártó (forgalmazó) milyen esetben mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól?

A gyártó (forgalmazó) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy:

 1. a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy
  a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagy
  a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered

A gyártónak (forgalmazónak) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania.

Felhívjuk figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet. Termékszavatossági igényének eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét a gyártóval szemben érvényesítheti.

3. Jótállás

Milyen esetben élhet Ön a kellékszavatossági jogával?

Hibás termék illetve hibás teljesítés esetén.

Ebben az esetben a hibás árut kicseréljük, vagy a vételárat visszafizetjük.
A kedves vásárlónk döntheti el, hogy melyik megoldás kedvezőbb a számára.

A nem egyértelműen eldönthető, vagy vitás esetekben, illetve amikor szándékos rongálás gyanúja merül föl, a kérdéses termék – a hatályos jogszabályoknak megfelelően – független laboratóriumi vizsgálatra kerül, ahol szakvéleményt készítenek róla. A további ügyintézést a szakvélemény megállapításai határozzák meg.

Itt fontos megjegyezni, hogy a hibás terméket minden esetben a vásárlónak saját költségén kell visszajuttatni levelezési címünkre 5430 Tiszaföldvár, Nyíl út 7. mely kötelezettségét a 45/2014 (II.26.) Korm. rendelet a távollévők között kötött szerződésekről szóló törvény is egyértelműen szabályozza.

“24. § (2) A fogyasztó kizárólag a termék visszaküldésének közvetlen költségét viseli, kivéve, ha a vállalkozás vállalta e költség viselését.”

Önt milyen jogok és milyen határidőn belül illetik meg jótállás alapján?

A GTCIPO.HU webshop az általa forgalmazott valamennyi termékre fél év szavatosságot vállal.

Mikor mentesül a vállalkozás a jótállási kötelezettsége alól?

A vállalkozás jótállási kötelezettsége alól csak abban az esetben mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után keletkezett.

Felhívjuk a figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és jótállási igényt, illetve termékszavatossági és jótállási igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet, egyébként viszont Önt a jótállásból fakadó jogok az 1. és a 2. pontban meghatározott jogosultságoktól függetlenül megilletik.

A nemzetgazdasági miniszter 19/2014. (IV. 29.) NGM rendelete
a fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés keretében eladott dolgokra vonatkozó szavatossági és jótállási
igények intézésének eljárási szabályairól

2. § Fogyasztó és vállalkozás közötti szerződésben a  felek megállapodása e  rendelet rendelkezéseitől a  fogyasztó hátrányára nem térhet el. A fogyasztó hátrányára eltérő szerződési kikötés helyébe e rendelet rendelkezései lépnek.

3. § (1) Szavatossági igénye érvényesítésekor a  szerződés megkötését a  fogyasztónak kell bizonyítania. Ha a  vállalkozás
a  szerződés megkötését vitatja, köteles felhívni a  fogyasztó figyelmét a  panasztétel lehetőségére és a  panasz
intézésének – a fogyasztóvédelemről szóló törvényben foglaltakkal összhangban álló – módjára.
(2) A  szerződés megkötését bizonyítottnak kell tekinteni, ha az  ellenérték megfizetését igazoló bizonylatot
– az általános forgalmi adóról szóló törvény alapján kibocsátott számlát vagy nyugtát – a fogyasztó bemutatja.

Eljárási rend a jótállási igény bejelentésekor

4. § (1) A  vállalkozás a  fogyasztó nála bejelentett szavatossági vagy jótállási igényéről jegyzőkönyvet köteles felvenni, amelyben rögzíti

a) a fogyasztó nevét, címét, valamint nyilatkozatát arról, hogy hozzájárul a jegyzőkönyvben rögzített adatainak
a rendeletben meghatározottak szerinti kezeléséhez,
b) a fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés keretében eladott ingó dolog megnevezését, vételárát,
c) a szerződés vállalkozás általi teljesítésének időpontját,
d) a hiba bejelentésének időpontját,
e) a hiba leírását,
f) szavatossági vagy jótállási igénye alapján a fogyasztó által érvényesíteni kívánt jogot, továbbá
g) az  (5)  bekezdés szerinti eset kivételével a  szavatossági vagy jótállási igény rendezésének módját vagy az igény, illetve az az alapján érvényesíteni kívánt jog elutasításának indokát.
(2) Ha a  vállalkozás szavatossági vagy jótállási kötelezettségének a  fogyasztó által érvényesíteni kívánt jogtól eltérő módon tesz eleget, ennek indokát a jegyzőkönyvben meg kell adni.
(3) A  jegyzőkönyvnek tájékoztatást kell tartalmaznia arról, hogy fogyasztói jogvita esetén a  fogyasztó a  megyei (fővárosi) kereskedelmi és iparkamarák mellett működő békéltető testület eljárását is kezdeményezheti.
(4) A jegyzőkönyv másolatát haladéktalanul, igazolható módon a fogyasztó rendelkezésére kell bocsátani.
(5) Ha a vállalkozás a fogyasztó szavatossági vagy jótállási igényének teljesíthetőségéről annak bejelentésekor nem tud nyilatkozni, álláspontjáról – az  igény elutasítása esetén az  elutasítás indokáról és a  békéltető testülethez fordulás lehetőségéről is – öt munkanapon belül, igazolható módon köteles értesíteni a fogyasztót.
(6) A vállalkozás a fogyasztó szavatossági vagy jótállási igényéről felvett jegyzőkönyvet az annak felvételétől számított három évig köteles megőrizni, és azt az ellenőrző hatóság kérésére bemutatni.
(7) A  szavatossági vagy jótállási igény bejelentése nem minősül a  fogyasztóvédelemről szóló törvény szerinti panasznak.

5. § A vállalkozásnak törekednie kell arra, hogy a kijavítást vagy kicserélést legfeljebb tizenöt napon belül elvégezze.

6. § (1) Kijavításra vagy – a  4.  § (5)  bekezdése szerinti esetben – a  szavatossági vagy jótállási igény teljesíthetőségének
vizsgálata érdekében az ingó dolgot elismervény ellenében kell átvenni, amelyen fel kell tüntetni
a) a fogyasztó nevét és címét,
b) a dolog azonosításához szükséges adatokat,
c) a dolog átvételének időpontját, továbbá
d) azt az időpontot, amikor a fogyasztó a kijavított dolgot átveheti.
(2) Az (1) bekezdésben előírtak a szavatossági vagy jótállási igényről felvett jegyzőkönyvben is teljesíthetők.

7. § (1) Ha a  fogyasztó kijavítás iránti jótállási igényét közvetlenül a  jótállási jegyen feltüntetett javítószolgálatnál kívánja érvényesíteni, a javítószolgálat köteles a vállalkozást haladéktalanul értesíteni a jótállási igény bejelentéséről.
(2) A javítószolgálat a kijavítást az 5. §-ban előírtak betartásával köteles elvégezni.
(3) A  javítószolgálat a  kijavítás iránti jótállási igény intézésekor a  6.  § (1)  bekezdésében foglaltak megfelelő alkalmazásával köteles eljárni.

8. § (1) A 4–6. §-ban, valamint a 7. § (2) és (3) bekezdésében foglalt rendelkezések megsértése esetén a fogyasztóvédelmi hatóság jár el a fogyasztóvédelemről szóló törvényben meghatározott szabályok szerint.
(2) Az  (1)  bekezdésben megjelölt rendelkezések a  fogyasztóvédelemről szóló törvény alkalmazásában fogyasztóvédelmi rendelkezések.

9. § Ez a rendelet a kihirdetését követő tizenötödik napon lép hatályba.

10. § E rendelet rendelkezéseit csak a hatálybalépését követően kötött szerződésekre kell alkalmazni.

11. § Hatályát veszti a  fogyasztói szerződés keretében érvényesített szavatossági és jótállási igények intézéséről szóló
49/2003. (VII. 30.) GKM rendelet.

14. Elállási/felmondási jog gyakorlásáról szóló tájékoztatás

Ön 30 napon belül jogosult indokolás nélkül elállni e szerződéstől. Hasonlóképpen, ha a szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetén a szerződés teljesítése megkezdődött, Ön jogosult 30 napon belül indokolás nélkül felmondani a szerződést.

Az elállási/felmondási határidő, a termék átvételének napjától számított 30 nap.

Ha Ön elállási/felmondási jogával élni kíván, elállási/felmondási szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatát köteles eljuttatni (például postán, telefaxon vagy elektronikus úton küldött levél útján) az alábbi címre:

Név: GT SPORTCIPŐ MANUFAKTÚRA Kft.
Cím:5430, Tiszaföldvár, Nyíl út 7
Telefonszám: +36 30 010 3131
E-mail cím: info(kukac)gtcipo.hu

Ebből a célból felhasználhatja a mellékelt elállási/felmondási nyilatkozat-mintát is. Elállási nyilatkozat

Ön határidőben gyakorolja elállási/felmondási jogát, ha a fent megjelölt határidő lejárta előtt elküldi elállási/felmondási nyilatkozatát.

A fogyasztót terheli annak bizonyítása, hogy a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 20. §-ban meghatározott elállási és felmondási jogot a rendeletben foglaltakkal összhangban gyakorolta.
Az elállás/felmondás joghatásai

Ha Ön eláll ettől a szerződéstől, haladéktalanul, de legkésőbb az Ön elállási nyilatkozatának kézhezvételétől számított 14 napon belül visszatérítjük az Ön által vásárolt termék teljes árát.  A visszatérítés során az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmazunk, kivéve, ha Ön más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a hozzájárulását adja; e visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag Önt semmilyen többletköltség nem terheli. A visszatérítést mindaddig visszatarthatjuk, amíg vissza nem kaptuk a terméket.

Ön köteles számunkra visszaküldeni a terméket. A terméket indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb elállási nyilatkozatának közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni vagy átadni. A határidő betartottnak minősül, ha a 30 napos határidő letelte előtt elküldi a terméket. A termék visszaküldésének közvetlen költségét Ön viseli.

Ön kizárólag akkor vonható felelősségre a termékben bekövetkezett értékcsökkenésért, ha az a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használat miatt következett be.

Nem illeti meg a fogyasztót az elállási / felmondási jog:

Olyan termék esetén, melynek ára a vállalkozás által nem irányítható pénzpiai mozgások, ingadozásoktól függ.
Kifejezetten a fogyasztó kérésére, az ő által szabott igények alapján egyedi kérésének megfelelően került előállításra.
Romlandó vagy minőségét rövid ideit megőrző termékek.
Hang, illetve kép, vagy szoftver esetén, ha a csomagolását felbontotta.
Olyan zárt csomagolású termékek esetén amelyek egészségvédelmi vagy higiéniai okokból a védőcsomagolás felbontását követően nem küldhető vissza.

Figyelem! A nem rendeltetésszerű használat illetve az indokoltnál nagyobb mérvű kopás és szennyeződés esetén a visszatérítést és a cipő cseréjét visszautasítjuk. Ezért kérek minden vásárlót, ha próba során azt tapasztalja, hogy a cipő mérete nem megfelelő akkor ne használja  a cipőt és haladéktalanul küldje vissza a cipőt részünkre! Amennyiben tovább használja annak ellenére, hogy a cipő mérete nem jó és e miatt a cipő tovább szennyeződik, kopik, gyűrődik úgy nem áll módunkban visszacserélni a használt terméket!

15. Adatkezelési nyilatkozat

A www.gtcipo.hu domain néven üzemelő webáruház adatait a GT SPORTCIPŐ MANUFAKTÚRA KFT. kezeli. Az adatok megadása önkéntes alapon az érintett hozzájárulásával történik. Az adatok megadása és kezelése a megrendelés teljesítéséhez szükséges annak érdekében, hogy a megrendelések egymástól elkülönítve, azok tartalma beazonosíthatóak legyenek. Az adatkezelő a megadott adatokat 2001. évi CVIII törvény figyelembe vételével kezeli, illetve tárolja. Mindent megtesz azok biztonsága és sérthetetlensége érdekében és azok kezelésekor a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvényben előírtaknak alapján jár el. A megadott szállítási adatokat a megrendelt termék kiszállítását végző partnerünk a Magyar Posta megismerheti a csomag kézbesítéséhez.
A megrendelés elküldéséhez, rögzítéséhez szükséges megadandó adatok

Név
E-mail cím
Telefonszám
Irányítószám
Település
Utca, házszám
Emelet, ajtó

Eltérő szállítási és számlázási cím esetén ezen adatok külön megadhatóak számlázásra és szállításra vonatkozóan is.
Regisztrációkor megadandó adatok a megrendeléshez szükséges adatokkal megegyezőek és a vásárlási adatok megadásával történik a megrendelés véglegesítésekor.

A webáruházban történő vásárláshoz szükséges regisztráció, azonban a regisztráció elvégzésével későbbiekben visszakeresheti már leadott megrendeléseit, újra rendelheti a termékeket. A regisztráció során megadott adatokat azok törlésének kéréséig tároljuk.

E-mail cím
Használni kívánt jelszó
Név
Telefonszám
Irányítószám
Település
Utca, házszám
Emelet, ajtó

Eltérő szállítási és számlázási cím esetén ezen adatok külön megadhatóak számlázásra és szállításra vonatkozóan is.

Regisztrált fiókhoz tartozó megrendelésekhez az alábbi adatok kerülnek rögzítésre – tárolásra:

eddigi vásárlások (azonosító, megrendelés dátuma, végösszeg, rendelés állapota, megrendelt termékek listája)
kedvenc termékek (amennyiben a regisztrációt követően belépett és elhelyezett kedvencek közé termékeket)
regisztrációhoz tartozó belépési adatok (jelszó titkosított formában), számlázási és szállítási adatok módosításának lehetősége, korábban megadott adatok

Hírlevél feliratkozáshoz megadandó adatok

Név
E-mail cím

Hírlevélre feliratkozhat a megrendelés elküldése alkalmával, vagy a webáruház oldalain. A feliratkozás kizárólag valós e-mail címmel lehetséges. A feliratkozás elküldése után a megadott e-mail címre a rendszer egy megerősítő hivatkozást (webcímet) küld, amelyre történő kattintással igazolható, illetve erősíthető meg a feliratkozás. A megerősítő webcímre kattintással hozzájárulását adja a hírlevelek küldéséhez. A megadott adatokat a Gondi Sándor egyéni vállalkozó bizalmasan kezeli nem adja ki harmadik fél számára. A hírlevélről történő leiratkozási lehetőség minden általunk küldött levél alján biztosított a leiratkozás gombra történő kattintással vagy ügyfélszolgálati elérhetőségeinken történő kéréssel. A levélben történő leiratkozás gombra kattintást követően azonnal törlésre kerül a megadott e-mail cím és a hozzá tartozó adatok mindegyike a levelezési listáról. Ügyfélszolgálati elérhetőségeinken történő adat törlési igény esetén 3 munkanapon belül. A www.gtcipo.hu által küldött hírlevelek tartalma tájékoztató jellegű aktuális akciókra, információkra hívja fel a figyelmet tartalmukkal. A megadott adatokat harmadik fél részére Gondi Sándor egyéni vállalkozó nem adja ki, harmadik fél ajánlatait nem kézbesíti a megadott e-mail címre.
Statisztikai adatok

A webáruház böngészése folyamán technikai információk kerülnek rögzítése statisztikai célokból. (IP cím, látogatás időtartama, stb). Ezen adatokat a GT SPORTCIPŐ MANUFAKTÚRA KFT. kizárólag jogilag hitelesen indokolt, és alátámasztott esetben adja át a hatóságok részére. A www.gtcipo.hu által használt statisztikai eszköz a Google Analytics. A Google Analytics adatkezelési irányelvei megismerhetőek a http://www.google.com/analytics weboldalon.
Cookie-k (sütik)

A szolgáltatás igénybevételéhez cookie-k engedélyezése szükséges. Amennyiben nem szeretné engedélyezi a cookie-k használatát, letilthatja a böngészője beállításaiban (Beállítások menüpont). Cookie-k tiltása esetén a szolgáltatás bizonyos elemei csak részben, vagy egyáltalán nem használhatóak. A cookie egy olyan fájl, amelyet a webáruházat kiszolgáló szerver küld a felhasználó böngészőjének, és amelyet a felhasználó számítógépe tárol. A cookie-ban személyes adat nem kerül tárolásra. A cookie-ban tárolt adatok: kosár tartalma, munkamenet azonosító, elmúlt-e már 18 éves kérdésre történő válasz. A cookie-ban tárolt munkamenet azonosító az oldal bezárásáig, a további adatok a felhasználó által a saját böngészőjében történő törlésig került tárolásra.
Megrendelés adatai

A megrendelés folyamán rögzített adatokat a GT SPORTCIPŐ MANUFAKTÚRA KFT. a megrendelés teljesítéséhez használja fel. Az egyes informatikai rendszerek által, a webáruház oldalain leadott megrendelésből készült számla adatai a rendelés leadása folyamán megadott adatokkal rögzítésre és tárolásra kerülnek a hatályos számviteli törvényben meghatározott időszakra (5 év). Adatai törlését, módosítását bármikor kérheti írásban az [email protected] e-mail címen vagy  elérhetőségeink valamelyikén. Az adatok törlése az igény beérkezését követően 10 munkanapon belül megtörténik. Az adatbeviteli hibák javítása a megrendelés elküldését megelőzően lehetséges. A megrendelés elküldését követően ügyfélszolgálati elérhetőségeinken kérhető az adatbeviteli hibák javítása.
16. Jogorvoslattal élhet

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
Posta cím: 1530 Budapest, Pf.: 5.
Cím: 1125 Budapest Szilágyi Erzsébet fasor 22/c
Telefon: +36 (1) 391-1400
Fax: +36 (1) 391-1410
URL: http://naih.hu
17. Egyéb rendelkezések, információk

A jelen általános szerződési feltételekben nem szabályozott kérdésekben a polgári törvénykönyv, 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet, és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. tv. rendelkezései az irányadók.

A webáruház oldalainak böngészésével, továbbá megrendelésének rögzítésével elfogadja a
www.gtcipo.hu webshop általános szerződési feltételeit, adatkezelési nyilatkozatát.

Jelen dokumentum nyomtatóbarát változatának letöltéséhez, és megtekintéséhez kattintson ide.

18. Elállási/felmondási nyilatkozatminta

Elállási/Felmondási nyilatkozatminta

Letölthető formátumban itt találod:Elallasi-felmondasi-nyilatkozat
(csak a szerződéstől való elállási/felmondási szándék esetén töltse ki és juttassa vissza)

Ha, nem ezt a nyomtatványt használod akkor az alábbi adatokat kell tartalmaznia az általad készített elállási, felmondási nyilatkozatnak!

Címzett:(1)

Alulírott/ak kijelentem/kijelentjük, hogy gyakorlom/gyakoroljuk elállási/felmondási(3) jogomat/jogunkat az alábbi termék/ek adásvételére vagy az alábbi szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés tekintetében:

Termék megnevezése:(2)

Szerződéskötés időpontja /átvétel időpontja:(vásárlás napja, termék átvétel napja)

A fogyasztó(k) neve:

A fogyasztó(k) címe:

A fogyasztó(k) aláírása: (kizárólag papíron tett nyilatkozat esetén)

Kelt:

1) Itt szükséges a vállalkozás nevének, postai címének, és – ha van – telefonszámának, telefax-számának és elektronikus levelezési címének megjelölése.
2) Itt szükséges a szerződés tárgyául szolgáló termék vagy szolgáltatás megjelölése
3) A megfelelő jelölendő

19. Útmutató az elállási/felmondási mintatájékoztató kitöltéséhez

Ön 14 napon belül jogosult indokolás nélkül elállni e szerződéstől. Hasonlóképpen, ha a szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetén a szerződés teljesítése megkezdődött, Ön jogosult 14 napon belül indokolás nélkül felmondani a szerződést.

Az elállási/felmondási határidő attól a naptól számított 14 nap elteltével jár le, amelyen Ön vagy az Ön által megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy a terméket átveszi.

Több termék vásárlása esetén, attól a naptól számított 14 nap elteltével jár le, amelyen Ön vagy az Ön által megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy az utolsó termék átveszi

Ha Ön elállási/felmondási jogával élni kíván, elállási/felmondási szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatát köteles eljuttatni (például postán, telefaxon vagy elektronikus úton küldött levél útján) az alábbi címre:

Cégnév: GT SPORTCIPŐ MANUFAKTÚRA KFT.

Székhely: 5430, Tiszaföldvár, Nyíl út 7.

Elektronikus levelezési cím:[email protected]

Telefonos elérhetőség:+36 30 010 3131 hétfőtől-péntekig, munkanapokon 06:00-14:00 óráig

„A visszatérítést mindaddig visszatarthatjuk, amíg vissza nem kaptuk a terméket, vagy Ön nem igazolta hitelt érdemlően, hogy azt visszaküldte: a kettő közül a korábbi időpontot kell figyelembe venni.”

Az elállás/felmondás joghatásai

Ha Ön eláll ettől a szerződéstől, haladéktalanul, de legkésőbb az Ön elállási nyilatkozatának kézhezvételétől számított 14 napon belül visszatérítjük az Ön által teljesített valamennyi ellenszolgáltatást, ideértve a fuvarozási költséget is (kivéve azokat a többletköltségeket, amelyek amiatt merültek fel, hogy Ön az általunk felkínált, legolcsóbb szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választott.)

A fogyasztót terheli annak bizonyítása, hogy a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 20. §-ban meghatározott elállási és felmondási jogot a rendeletben foglaltakkal összhangban gyakorolta. A visszafizetés a vásárló beleegyezése esetén banki átutalással történik. Amennyiben erre nem kapunk felhatalmazást, akkor a visszafizetés az Ön által igénybe vett fizetési móddal azonos módon történik. A fizetési mód alkalmazásából kifolyólag Önt semmilyen többletköltség nem terheli. A visszatérítést mindaddig visszatarthatjuk, amíg vissza nem kaptuk a terméket, vagy Ön nem igazolta, hogy azt visszaküldte: a kettő közül a korábbi időpontot kell figyelembe venni.

Ön köteles számunkra a terméket indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb elállási nyilatkozatának közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni vagy átadni. A határidő betartottnak minősül, ha a 14 napos határidő letelte előtt elküldi a terméket. A termék visszaküldésének közvetlen költsége Önt terheli. Ön kizárólag akkor vonható felelősségre a termékben bekövetkezett értékcsökkenésért, ha az a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használat miatt következett be.

20. Online vitarendezési platform – ODR Link

Online fogyasztói jogviták pártatlan, hatékony és bíróságon kívüli rendezése

A békéltető testületekről történő tájékoztatás mellett az 524/2013/EU rendelet 14. cikke azt írja elő, hogy online adásvételi vagy szolgáltatási szerződésekben érintett kereskedőknek, valamint az Unióban letelepedett olyan online piacoknak meg kell jeleníteniük a honlapjukon az online vitarendezési platformra mutató elektronikus linket. Ha problémája támadt olyan áruval vagy szolgáltatással, amelyet online vásárolt, ezen a platformon keresztül panaszt tehet. Panaszát független vitarendezési testület vizsgálja ki.

Ez a felület az alábbi linkre kattintva érhető el:

Online vitarendezés felülete itt elérhető

Az online vitarendezés működése

 • Panasztétel
 • Nyújtsa be az online vásárolt áruval vagy szolgáltatással kapcsolatos panaszát.
 • Vitarendezési testület kiválasztása
 • Egyezzen meg a kereskedővel, hogy melyik független szervet kérik fel a vitájának rendezésére.
 • Vitarendezés
 • Olvassa el a portálon megjelenő értesítéseket, és kövesse a bennük található utasításokat.

ÁSZF letölthető formátumban: ASZF

Szeretnél értesítés kapni az akcióinkról?

Íratkozz fel a hírlevelünkre!

Évente csak néhány akciónk van, ezért nem kell számítanod sok e-mailre. Mivel a Facebookon vagy más egyéb social média felületeken nem biztos, hogy hozzád is eljut az akciós bejegyzés, ezért érdemes rajta lenni ezen a hírlevél listán, így biztos kapsz értesítést az akcióinkról!

G&T Sportcipő Manufaktúra Kft.

A feliratkozással elfogadod az Adatvédelmi Nyilatkozatban foglaltakat! Bármikor le tudsz íratkozni az értesítésekről, ha meggondoltad magad!